Нећемо одрећи ПРАВОСЛАВЉА!

Црна Гора: Миримо се истином, а она је да се нећемо одрећи ПРАВОСЛАВЉА!

Пише: Владимир Вуковић

Изгледа да ће ускоро толеранција да стигне до тог нивоа да ће паметнима бити забрањено да размишљају, зато што то понижава осећања глупих, написао је својевремено Михаил Булгаков.

Сјетих се овог цитата, јер ми се чини да смо, нажалост, у Црној Гори дошли до тог нивоа да ће они који су политичке вође невјерујућих и духовне и политичке вође вјерујућих људи других конфесија, бити срећни, задовољни и безбрижних емоција тек онда када се Православни одрекну своје вјере, традиције, предака. Изгледа да Литије и борба народа за своја вјерска права и достојанство у протеклих више од годину дана, није била довољна да се овакве деструктивне и шовинистичке амбиције једне ишчашене групације сведу на минимум. Не желим да вјерујем да неком вјерујућем Бошњаку смета то што се Црна Гора узвишено представила и заблистала у Православној Васељени која јој се диви. Хоћу да вјерујем да је само у главама злонамјерних индивидуа жива идеја убијања Православне вјере какав овај простор памти и од чега и данас лијечи отворене ране на свом бићу.

Мислим да је овај народ рекао своје на ову тему а ако ово до сада није било довољно да се усијане главе охладе и помире са чињеницама без обзира на њихову мотивацију, онда ћу бити љути заговорник да им се то стави до знања на неки други начин.
Сви су данас лажно угрожени у Црној Гори осим нас и само због тога што су неки изгубили власт и привилегије које она носи са собом. Као да нас све подједнако не удара лоше стање у држави које су оставили најгори међу нама. Они који су на изборним крађама куповали вријеме за свој лоповлук и уништавање сваког ресурса који је припадао свима нама, подједнако.

Зато је несносна галама коју стварају лупежи да би скренули пажњу јавности на тривијалне, најчешће измишљене ствари. Али још је несноснија чињеница да се, после свега што су нам лупежи урадили, неко и даље прима на то кмечање задриглих криминалаца.

Миримо се на чињеницама а једна од њих је да у Црној Гори највише живи Православног народа и да се тај народ неће више никада одрећи онога што га је сачувало, своје Православне вјере. Миримо се, чињеницама!

One thought on “Нећемо одрећи ПРАВОСЛАВЉА!

  • 10. фебруара 2021. у 22:11
    Permalink

    Sve je receno i istina je ziva.Dogodine na Lovcenu

Comments are closed.