НАГРАДА БАТИНАШИМА

Свједоци смо ових дана, према медијским извјештајима, да је тзв. градоначелник Никшића, извјесни Милутин Симовић, наградио никшићке батинаше недужних грађана и малољетне дјеце, полицајце који су хапсили никшићке свештенике и преосвећеног Владику Јоаникија. И ту нема ничег чудног. Може се рећи да је све дошло на своје. Коцкице су се сложиле.

Гријеше, наиме сви они који су очекивали да Милутин Симовић може поступити другачије. Његову другачију реакцију су могли очекивати само они наивни, који вјерују да лопов, криминалац или убица може пријавити, оптужити и ухапсити самога себе. Умјесто тога имамо оно што је, да ли из незнања или због дрскости која је последица 30-то годишње владавине, све кристално јасно објелоданило. Сада знамо и извршиоце и наредбодавце и налогодавце. И чекамо, имајмо толико стрпљења, професионално тужилаштво и судство, да ставе тачку на такво поступање. Не само у Никшићу него и у Даниловграду, Подгорици, Беранама и у цијелој Црној Гори.

Имамо стрпљења, али исто тако охрабрујемо нашу Владу, да што је више мoгyћe убрза те процесе и ослободи Црну Гору од полиције која је спремна, да под изговором спровођења наређења, демонстрира бруталност и мржњу својствену само усташким зликовцима из НДХ. Захтјевамо и сређивање стања у тужилаштву и судству, како никада више не би било мoгyћe да имамо судске поступке попут чувеног државног удара , а и многе друге.

И што је посебно важно више је немогће, нездраво и крајње иритантно, дозвољавати да функционише овакав јавни сервис, какав је РТЦГ. Само обзир према евентуалним читаоцима овог саопштења ми не дозвољава да напишем све оно што ова установа заслужује.

И како рече један Цуца у Горском вијенцу

„проста сабља по сто путах турска
од Косова која нас сијече

при овоме што смо доживљавали и што још увијек доживљавамо од одлазеће ДПССДБС власти. И још имају образа да садашњу власт оптужују за реваншизам, корупцију, непотизам, криминал. Да није безобразно било би смијешно.

Но, лијепо каже наш народ-пред зору се мрзне. Надам се и да ћe предстојеће сувомразице убрзати процесе које очекују грађани Црне Горе и да ћe се многи из одлазеће власти, а међу њима и Милутин Симовић, упутити у једном правцу, ка једној малој варошици близу Даниловграда.

Прије тога грађани никшићке општине треба да ураде 14. марта 2021 год. оно што смо сви заједно урадили 30. авryста 2020 године.

За Српски покрет Његош Југослав Благојевић, пресједник

One thought on “НАГРАДА БАТИНАШИМА

  • 14. јануара 2021. у 16:10
    Permalink

    Право пивљански Југо, нема шта! Јасно гласно југославски па коме криво коме право!
    Све честитке!
    Јанко Вујовић, колега из Даниловграда

Comments are closed.