Подршка проф. др Весни Братић

Српски покрет Његош даје безрезервну подршку проф. др Весни Братић, за министарку просвјете, науке, културе и спорта као и мандатару Здравку Кривокапићу.

Напади на проф. др Весну Братић, уваженог делегата Оснивачке скупштине СП Његош, члана ОО Покрета за Подгорицу и угледног професора  Универзитета ЦГ су истовремено и напади на мандатара. Ти напади долазе од „невладиних“ организација, „независних“ инелектуалаца, „угледних“ редитеља и глумаца којима су све ово вријеме били добри, стручни и одговорни одлазећи министри Богдановић, Шеховић, Јановић. Само то је довољно да се наведени напади игноришу и схвате као последњи трзаји одлазећег режима и „принципијелних“ интелектуалаца.

Они којима је било нормално да је Светосавље исто што и фашизам, да су Немањићи окупаторска династија, да је 1918 године српска војска окупирала, а не ослободила Црну Гору, да су Петровићи незнавена династија која није знала шта је вјера, а шта нација и који су државу изједначавали са ДПС-ом и који се за све протекло вријеме не јавише да то осуде или барем проблематизују, сада су се наједном пробудили и устали да “бране“ Црну Гору. При томе, из свих њихових реаговања, иако вјешто скриван, извире главни проблем за њих са госпођом Весном Братић, а то је њено национално одређење.

Е па господо из Сигурне женске куће и осталих “невладиних“ организација, по вас нажалост, мораћете да прихватите да и Србин-Српкиња може нешто да одлучује и да се пита у Црној Гори.

Сигурни смо, да ће госпођа Весна Братић свој посао у Министарству просвјете, науке, културе и спорта обављати савјесно и одговорно, у интересу свих грађана Црне Горе, не дијелећи их ни по националној, ни вјерској , ни по било којој другој основи, за разлику од одлазећих министара из ДПС-а и СД-а. Због тога има нашу максималну подршку као и мандатар Здравко Кривокапић, од кога очекујемо да што прије формира владу и крене у демонтажу криминогеног и корумпираног одлазећег режима.

Позивамо и све посланике нове владајуће већине, да дају подршку новој влади и да своја евентуална незадовољства и личне интерсе оставе по страни.

За СП Његош, Југослав Благојевић. предсједник Покрета