Реаговање Српског покрета Његош

Поводом срамне изјаве премијера Црне Горе којом је изједначио Светосавље и фашизам, Српски покрет Његош сматра да је беспредметно покушавати нешто објаснити или расправити са г–дином Душком Марковићем. Што би наш народ рекао – узалудно је глувом шапутати и слијепом намигивати. Саопштавамо само, да такав човјек не заслужује ни мјесто предсједника мјесне заједнице а камо ли премијера Црне Горе.

Због тога тражимо да, ако је у себи сачувао и зрно морала и части г–дин Марковић уради оно што је једино могуће, а то је да поднесе оставку.

Не може, наиме човјек који је међу фашисте сврстао Светог Саву и Светог Симеона, Светог Василија Острошког и Светог Петра Цетињског, претендовати да представља и даље православни народ Црне Горе. И још при томе имати образа да на разговор о такозваном Закону о слободи вјероисповијести позива МЦП и остале епархије СПЦ у Црној Гори.

Оно што ћемо и овом приликом истаћи је позив свим странкама а посебно српским и просрпским да ако већ учествују на изборима, наступе јединствено и спријече да се овакви људи нађу на најодговорнијим функцијама у држави.

А нашим члановима и свим грађанима Црне Горе поручујемо – ни глас на изборима за оне који на овакав начин управљају Црном Гором у задњих тридесетак година.    

One thought on “Реаговање Српског покрета Његош

  • 19. јула 2020. у 21:59
    Permalink

    Саопштење је ОДЛИЧНО!

Comments are closed.