О. Гојко Перовић: Настављамо протест

“Са жаљењем констатујемо да – послије два мјесеца од наше иницијативе – нијесмо удостојени никаквог, макар и формалног, одговора. Али нијесмо изненађени таквим поступком Владе. Пуна су им уста дијалога, а једино што умију и што им одговара је – монолог”, казао је за Борбу протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Богословије Светог Петра Цетињског на Цетињу.

“Управо смо на то указали представницима најстаријих европских демократија са којима смо се, као Црква, сусрели ових дана”, казао је о. Гојко.

Прота је поручио да се Црква не инати, „нити условљавамо, нити узвраћамо истом мјером“, него у духу елементарног секуларизма сматрамо да би свака прича о преговорима, од сада па до краја предстојећих а расписаних и најављених избора – била неумјесна”.

Ректор Цетињске богословије је оцијенио да би преговори у наредним данима, а након овако игнорантског става Владе у претходном периоду, били понижавање и злоупотреба ове важне теме у нечије страначке сврхе.

„Незадовољни оваквим односом Владе, у врло догледно време настављамо свој грађански протест и молитвени сабор, не кршећи здравствене мере. То ћемо чинити изван сваког домета политичке злоупотребе било које странке, као сто смо чинили и до сад“, поручио је протојереј-ставрофор Гојко Перовић.

преузето са сајта Митрополије црногорско-приморске