Саопштење Српског покрета Његош

Српски покрет Њeгош најоштрије осуђује хапшење руководства и грађана Општине Будва, а посебно бруталну примјену силе приликом тог хапшења. Сцене које смо том приликом видјели показују какав је однос црногорске власти и црногорске полиције према српском народу и према свима онима који ту власт не подржавају.

 Положај Срба у Црној Гори ce покушава свести на онај какав су имали црнци у доба апартхејда или Јевреји у доба холокауста. Нога за вратом Флојда у Америци је узбуркала свијет и покренула протесте широм планете. Нога за вратом Србина у Будви је остала без реакције чак и у већем дијелу Црне Горе.

Треба ли да пристајемо на то? Да се, полако навикавамо да је нормално, без икаквог разлога хапсити свештенике СПЦ па чак и епископе. Да је нормално депортовати свештенике који по 20 и више година живе у Црној Гори. И још се при томе чудити, како Срби ову и оваку државу Црну Гору не доживљавају као своју, него као творевину наметнуту силом на знамо већ каквом референдуму 2006 године.

Поручујемо грађанима Црне Горе, да сви они који подржавају овакву антисрпску и антиправославну власт у Црној Гори тиме подржавају криминал, корупцију, и диктатуру које у 21 вијеку мало гдје у свијету има као у Црној Гори. Тиме постају саучесници-јатаци, па самим тим и одговорни за све што доживљава српски народ ових дана у Црној Гори.

Српски покрет Њeroш ћe истрајати у борби за права Срба и говорника српског језика у Црној Гори. У борби за историјску-петровићевску Црну Гору. 3а Црну Гору Св.Василија Острошког и Св.Петра Цетињског, Његоша и Марка Миљанова, сердара Јанка Вукотића и других њених великана. А данашњој Црној Гори ћемо се обратити кроз стихове Благоја Баковића

„ Црна Горо пред свијем горама

 не питам те кроз валове срама

 има ли те више видиш ли се

но те просто питам стидиш ли се“

Предсједник Српског покрета Његош Југослав Благојевић