Само да знате!

Пише: Богић И. Булатовић

Само да знате! Привели сте и утамничили слугу Господњега! У тамницу сте спровели свјетило вјере које проповиједа живу љубав, мир и мудрост! Утамничили сте, дакле, цјеломудрије!

Затим, само да знате, на одговорност сте позвали одговорнога вјероучитеља који је на хиљаде дјеце подгоричке научио мудрости Господњој! Спровели сте у доњи свијет Онога који је све своје приложио Отачаству да Свјетлост допре до последње тамнице и помрчинице у нашој Варошици! Затим, да знате, у казамат сте одвели часнога оца и мужика дјечице која су поносна на оца који је отац и очева и мужик наше вароши на Немањиним обалама! На концу, чисто да знате, пошто видим да слабо читате, да су вам и бајке стране као штиво у којима се боре зло и добро, неправда и правица, свјетлост и тама…
Господин Мирчета Шљиванчанин, свештеник, парох, вјероучитељ, мужик и отац, родом је из Шаранаца, са Дурмитора! То је она планина и онај врх који се помиње у вашим пјесмама. Е, он, отац Мирчета је врх тога врха! И он и његова породица са презименима: Шљиванчани, Булићи, Јегдићи, Змајевићи, Вукичевићи, Крсмановићи… Ето, да знате, а то мјесто се налази у Црној Гори и није мало крви пролило да би се уградило у тај мит који постоји! Ето, чисто да знате када судите! Јер видим, лако судите, а мало, премало слутите!

One thought on “Само да знате!

  • 16. јуна 2020. у 00:44
    Permalink

    Грумење одваљено са Богићевог бријега!!!
    Бог да нам те чува Брате мој!!!
    Јанко В.

Comments are closed.