Џаба ти коалиција са короном, Мило

Запамтите јучерашњи дан, дан Цвијети и дан грегоријанског Ускрса, од јуче сте сви у притвору а да и то не знате. Али, колико наивности и моралног и политичког самоубилаштва у свему овоме – нико никада није успио да ухапси Бога, православну Цркву и њене архијере. Нико, па неће ни Мило у коалицији са короном

 

13/04/2020 11:45 Посљедња измјена: 13/04/2020 12:35 

Мило Ђукановић / Хапшење Митрополита Амфилохија и свештеника на Цвијете

Пише: Теодосије

Мило је издао наређење: ,,Хапси! Одмах! Без одлагања!“ За господаре живота на земљи Црној Гори све остало је неважно. Робови, слушајте, јер сви ћете у затвор, сви осим њега и његове фамилије.

Јуче је био велики празник, један од највећих – дан када је Исус ушао у храм Јерусалимски и у сва срца хришћанска. Слушао сам папу Франческа, Ускрс по грегоријанском календару за све хришћане у базилици Св. Петра, моли се Urbi et Orbi за све вјере и народе, за све подмуклим злом нападнуте људе. Ту није сам, помажу му његови кардинали и вјерни помоћни службеници Бога јединога.

У исто вријеме у Црној Гори – Мило не чека!

Одлучује: Корона нас штити, људи се више боје Ковида 19 који води у болницу, него Бога који обећава рај, зато ћемо баш данас ухапсити слугу Божјег, првог међу њима да знају ко је власт у Црној Гори: Ја или Бог!

Крив је Амфилохије, јер је као и папа у Риму ушао у цркву да се моли Богу за све, и за њега безбожника- ухапсио је Мило, старца од осамдесет и више година. ,,Јуначки“’, ,,мушки“ и ,,чојски“, све веома ,,технички чисто“.

Ево вам да знате: Ја, Господар свега у Црној Гори шаљем поруку коју ће свако разумјети, да ми који чувамо униформе и метално оружје нијесмо ништа друго до исти који су 1945. мучки убили митрополита Јоаникија. Данас то радимо симболички, али сликовито. Ако можемо да ухапсимо владику са столице Св. Петра Цетињског, онда нико од вас више није слободан. Пустићемо га данас, али само да знате више нема препрека!

Запамтите јучерашњи дан, дан Цвијети и дан грегоријанског Ускрса, од јуче сте сви у притвору а да и то не знате. Али, колико наивности и моралног и политичког самоубилаштва у свему овоме – нико никада није успио да ухапси Бога, православну Цркву и њене архијере. Нико, па неће ни Мило у коалицији са короном. Напротив, сам је себи само потписао одлуку којом се вјерујући народ њега одриче мирно, достојанствено и за сва времена. Све остало је формалност, осим срамоте његове власти коју ће запамтити вјекови.