Шта је Отац Тадеј, који се прије тачно 17 година упокојио у Господу, рекао за мошти Св. Василија

Говорио је и да ће удар на српски језик бити силан у Црној Гори и да ће безбожна власт ударити и на Српску Цркву

Од ИН4С

 –  13/04/2020 13:34 Посљедња измјена: 13/04/2020 13:34 

На данашњи дан, 13. априла 2003. године, упокојио се у Господу Отац Тадеј, један од највећих српских духовника и мудраца.

Отац Тадеј је рођен 1914. године у селу Витовници, надомак Петровца на Млави, као Томислав Штрбуловић. Био је болешљив и слабашан још као дјечак.

Замонашио у манастиру Горњак 1935, у 21. години живота. Одлуком Епископа браничевског Хризостома, Отац Тадеј је произведен у игумана 1949. Од 1962. године је игуман манастира Витовнице, гдје остаје од смрти.

Свети српски пророк и велики боговидац, испосник и утешитељ народа српскога, старац Тадеј Витовнички, оставио је за собом многа пророчанства о Србима, о Црној Гори, о Космету, о Босни и Херцеговини, о многим људима и догађајима који ће се ускоро збити… За Космет је рекао: „Шиптари ће прогласити независност. Али, то ће бити противправно и битно је само да српски политичари никада то не потпишу.Једног дана, послије великих страдања у које ће упасти Србија и читав српски народ, због богоодступништва српских властодржаца али и једног дела народа, ипак ће доћи до уједињења највећег дијела Срба. Србија ће се ослободити и ДОС владара (чију политику старац Тадеј није симпатисао). И Америка и Запад ће Србе поновно гонити. Ипак, после великих српских страдања (ово је говорио после 1999.),изненада, Америка и Запад ће доживјети страховити пораз, па ће се сва њихова војска повући са Косова.Тада ће Срби, за веома кратко вријеме ослободити своју духовну колевку. И Шиптара више никада тамо неће бити. Ни једнога.“

Црна Гора ће бити независна

Говорио је да ће Црна Гора да се отцијепи и постане независна. Такође је говорио да ће удар на српски језик бити силан у Црној Гори и да ће безбожна власт ударити и на Српску Цркву.

Неки људи који су били код њега доста често, испричали су ми да је рекао да ће у Црној Гори у једном тренутку почети грађански рат, а на крају и рат са Шиптарима.

Једном човеку из Никшића који је стално ишао код старца Тадеја рекао је да не купује стан у Никшићу јер још није право вријеме, и да Црна Гора ускоро постаје независна те да ће за Србе бити веома тешкоИпак, опет је рекао да ће Срби на крају, после великих страдања побиједити, али да ће цијена победе бити веома велика. Највећи удар биће на СПЦ у Црној Гори и Митрополију на Цетињу.

На крају, како је говорио старац Тадеј, Црну Гору ће мирити људи из Србије, и она ће на крају поново ући у састав јединствене српске државе. Чак је говорио да ће и мошти Светог Василија Острошког једно вријеме морати да буду пребачене из Острога на сигурније мјесто. Толико ће бити тешко у једном тренутку.

Рекао је да ће Мила Ђукановића убити сами Црногорци, око њега, и да ће у грађанском рату у Црној Гори бити жртава.

Најопаснији и најжешћи ударац ипак ће на крају доћи од Шиптара који ће напасти Црну Гору. Страдања ће бити велика, али коначна побједа ипак на страни Срба из Црне Горе. Тако сам слушао од других да је говорио старац Тадеј о будућности Црне Горе, а очигледно је да су се неке ствари већ и догодиле.

Подсјетимо се једног од интервјуа Оца Тадеја: