Останите дома, научите штогој

А ви шта сте направили? Само да се спрдају с вама од Цариграда до Београда. И од Рима, до Невјорка. Нека што се спрдају с вама, него се спрдају с нама. Не можемо изаћи међу људе

Од  ИН4С –  25/03/2020 06:29 Посљедња измјена: 25/03/2020 08:09

Пише: Милутин Мићовић

Останите дома! Останите дома, и онако од вас није било никакве користи. Останите дома, ништа вам неће фалити. Имаће те тога у изобиљу. Тиме смо, бар богати. Од тога су некад стари Црногорци живјели, – са ништа се носили, и нико им ништа није могао. А ви какви сте? Погледајте се.
А нема те шта ни погледати. Немате шта ни чути ни видјети. Зато , – останите дома, молим ве. Немојте да се још стидимо од вас. Лакши сте нам кад вас не гледамо. Неће вам ништа фалити. Имаћете тога у изобиљу. Пуно ће вам бити корито, ако више волите такав језик.

То је црногорски, кога још не знате. Откуд ћете знати и црногорски, кад још ништа не знате. Кад никад ништа и нијесте знали. А ми се у вас понадали. Дали вам велику улогу. Ништа мању но да правите нову Црну Гору. А ви шта сте направили? Ево ништа, – видите ли? Дали вам, колико смо луди, и да правите цркву.
А ви шта сте направили? Само да се спрдају с вама од Цариграда до Београда. И од Рима, до Невјорка. Нека што се спрдају с вама, него се спрдају с нама. Не можемо изаћи међу људе. Први пут се Црногорци стиде да изађу међу људе. Но нас гурау на јавној сцени. Питау нас – ко сте ви, богови? Јесте ли ви неки Срби, или сте нешто друго? Ко сте, ако нијесте Срби? О Србима нешто и знамо, а о вама још ништа не знамо. Ништа важно. То што сте орни за криминал, није вам ваљда сво јунашто у то стало? Ето тамо нека ваша шачица Срба, не дау вам да направите ту вашу државу. Прегазили су вас за два мјесеца. Они су покренули литије од десет вјекова уназад. А ви не можете с државном силом.
То је и нас узбудило, и збунило. А говорили сте да тих ваших Срба тамо нема. Но све Црногорци. Који једва чекау да стварају нову Црну Гору. И да исправе велику историјску неправду. Останите дома! Чекајте док дођемо. Неће вам ништа фалити. Дријермајте на пуном кориту. И само,- останите дома. Чули сте шта нам кажу у свијету.
У који више немамо кујд ићи. Бићемо вам они. Ми смо се вратили дома, а ви останите својим кућама. Које смо вам купили. И памет смо вам били купили. И дали вам власт у шаке. Свакоме колико је ко зинуо. Ништа вам није фалило. И тако сте нам вратили. Ништа нијесте урадили. Још се потуцате по црногорској азбуци. Која никад неће бити готова. А не ви да умијете смислити реченицу. Да умијете мислити својом главом? Не! Не треба да мислите својом главом, то од вас није нико тражио. Него онако како вам се каже. Ни то нијесте умјели да изведете. Зато останите дома!
Затворили смо вам школе, нијесте ви за школе. Послаћемо вам знања дома. Ако вама може ишта у главу. А не може ништа да ваља. Али ћемо вам их ућерати некако. Само гледајте ТВ Црне Горе. То вам је кућа, живот и имање. Ми имамо своје паметаре. Који би и мајмунима могли ућерати у главу. Да смо њих учили колико вас за ово тридесет година, нешто би било од њих. Овако, куку у даом. А и такви нам требате. И не би вас мијењали за паметније. Не требају нама паметни. Него да нас о јаду забављају. Овај остатак Срба пије нам крв на памук.
Навалили у цркве, сви пију из једне чаше. Показало се, – могу да заразе цио свијет. Спаси нас корона од њих. Е бијагу кренули да преврну Црну Гору из тер темера. Бар ви останите дома, ко и прије. У нашој сигурној памети. Која не воли ништа да ризикуе. Који велике литије сматрају лудачким наступима. Стављајте маске, не рукујте се с оним што другачије мисле. Не причајте ни то што знате. Кумим ве богом у кога не вјерујемо. Не срамотите нас више него се осрамотисмо. Куд смо кренули, сад већ нико незна. Гледау нас Срби из Црне Горе, које не може да поднесемо. Кад су нас отрпјели, кажу, лако ће с короном. Они осташе живи на ништа без ишта, а вама дадосмо све, па не учинисте ништа. Останите дома, покажите патриотизам.
Послаћемо вам учитељице да вам пуне те тинтаре. С празном се главом не може ни иза затворених врата. Увати пакао и оног који не зна небеса. Имаћете најљепше Тв учитељице од сваке руке Имаћете шарено ништа у изобиљу. То сте бар зарадили. Ништа је више од ишта. Предајте се сад том мегаломанству. Будите у томе први.
Коцкари, прокоцкали сте нам државу. Прокоцкали десет вјекова Црне Горе. Прокоцкали „вјечну Црну Гору“, коју је опјевао Вилип Вујановић у својим државптворним наступима. А нико му није вјеровао. Не могу меки људи ништа урадити. Зато нека такви ћуте дома. Свашто ће имати у изобиљу. Да га троше с националним пензијама, под ордењем корона-Јевропе. Које им је Црна Гора зарадила. Није имала коме. Сад видимо.
Останите дома, кућа вас не гледала. Опомињали смо Амфилохија да не куне, али ево и нама се оте. Останите и нестаните. Мало нам се изгубите с очи. Не можемо више ништа добро да видимо. Како добро, кад га нема. Останите дома, кумимо вас богом, кога нема. Мјесто круне, добисмо америчку корону на главу. Кад мало промислимо, ви сте нам више крви него сви Срби. Понадасмо се у вас, а нијесмо имали у кога. Зато останите дома, – и онако вас нема. Ни нас с вама, кад сте нам такви!!!